студентски програми
+447711034074
Услуги за кандидат студенти за обучение в Англия
студентско обучение Students cap
ФИНАНСИРАНО ОБРАЗОВАНИЕ
за развитието на вашата кариера
Висши учебни заведения във Великобритания

Въпроси и отговори

Често задавани въпроси от кандидат студенти.

Какви са месечните разходи в Лондон?
Основните разходи, които всеки студент би имал в Англия са тези за квартира, транспорт и храна. Те варират спрямо начина на живот, но като обща средна сума за живот на месец бихме посъветвали да си приготвите между 800-1000 паунда.

Възможността за работа докато учите със сигурност е позитив, защото програмата на колежите е разработена така,че студентите да могат да работят full-time и все пак да могат да посещават лекциите и да се подготвят добре.
Информация

Разходите за наем?
Разходите за наем ще зависят от това, в коя част на Лондон се намирате и дали ще живеете сами или ще споделите жилището с някого. Ето и средните стойности на наемите според местоположението на квартирата:

Източен Лондон – около 650-750 паунда на месец ако живеете самостоятелно в едностайно жилище и между 290 и 390 паунда месечно ако споделите жилището със съквартирант.

Западен Лондон – между 700 и 800 паунда на месец за самостоятелна квартира и около 280-430 паунда за споделена.

Северен Лондон – тук положението е сходно с квартирите в източната част на града. Ще трябва да плащате между 650 и 750 паунда за самостоятелно жилище и от 300 до 400 паунда за споделено.

Южен Лондон – квартирите в тази част на града са малко по-евтини от останалите. За самостоятелна квартира ще давате около 600-700 паунда на месец, а за споделена от 280 до 500 паунда месечно.

Имайте предвид, че когато си намерите квартира, вероятно ще ви искат депозит и един наем предплата, което ще е най-големият ви разход в началото – може да достигне 1000 и повече паунда, в зависимост от наема на жилището.
Информация

Разходи за храна?
Разходите за храна отново ще зависят от това как и колко често се храните. Средно на седмица ще давате около 60 паунда за пазар в супермаркетите.
Едно ядене в пъб може да ви струва между 6 и 10 паунда, а в относително нескъп ресторант около 12-20 паунда. За халба бира си пригответе между 2,50 и 3 паунда, а бутилка вино ще е около 10 паунда, ако виното не е специално. Ако решите да поканите някого на вечеря в обикновен ресторант, ще платите около 40 паунда.
Информация

Разходи за транспорт?
Разходите за транспорт зависят от това, къде ще живеете и на какво разстояние ще се намира работата ви и колежът. Транспортът във Великобритания се плаща на разстояние – например, цената на билета за автобус зависи от това, докъде пътувате.

По-евтино е да се възползвате от услугите на лондонския градски транспорт; таксита и други частни превози излизат по-скъпо. Ако пътувате всеки ден, ще е добре да си направите пътническа карта за седмица, месец или за какъвто период от време прецените, че ви устройва.

Имайте предвид, че цената на картата и билетите за градския транспорт зависят от зоните, в които пътувате, така че в едни зони ще ви е по-евтино, в други – по-скъпо. Все пак, за да ви излязат сметките, тук можете да предвидите много грубо около 100-150 паунда на месец за пътуване. Студентите ползват намаление на транспорта, което е около 30% от цената на седмичната карта за пътуване..
Информация

Разходи за развлечения?
Разходите за развлечения отново зависят от това колко често смятате да разпускате. Едно ходене на кино ще ви струва между 7 и 10 паунда, а в театър – от 25 нагоре. За да влезете в клуб или пъб ще платите между 5 и 20 паунда, отделно ще трябва да включите в сметките и консумацията.

Да отидете в заведение с жива музика ще платите от 10 паунда нагоре за вход, а за концерти цените са много по-високи. Удоволствието да си купите диск с новия албум на любимия изпълнител ще ви струва между 8 и 12 паунда, а ако искате да вземете нов филм под наем, ще платите около 3,50.
Информация

Основни битови разходи?
Основните битови разходи са за електричество, газ, вода. Освен това добавете интернет и мобилен телефон, тъй като в днешно време почти няма човек, който да не ги ползва. Добре е да си вземете мобилният телефон, който сте ползвали и в България, за да не давате излишни пари за нов след като пристигнете.

Тук само ще трябва да си вземете карта, като поне в началото е по-добре да си вземете предплатена, т.е. на ваучер. Заделете си и малко пари, за последващи зареждания на картата, за да можете да разговаряте спокойно с евентуалните си работодатели.
Информация

Други странични разходи?
Други разходи , които трябва да вземете предвид, са тези за облекло, лекарства, ползване на платени услуги и задължително заделете някаква сума за други непредвидени разходи.

Помнете, че ако не сте си намерили квартира предварително, трябва да включите в сметките си и разходи за настаняване в хотел или мотел. В най-добрия случай ще платите около 11 паунда на нощувка. Другият вариант е да останете при познат, така ще спестите малко пари.
Информация

Какво представляват програмите HND и Top-up?
HND означава Национална диплома за висше образование. Представлява двугодишно обучение, което при висок успех дава право за записване в трети курс на академична степен, което всъщност е top-up курса на обучение.

След завършване на Top-up курс, студентите получават квалификация Level 6, еквивалентна на бакалавърска степен. HND курсовете подлежащи на финансиране са full-time или 21 часа седмично.Обикновено студентите ходят в колежа два дни от седмицата.
Информация

Реалност ли е студентското финансиране?
Реална ли е възможността всеки студент да получава лично финансиране от 10000-16000 паунда на година, за всяка година от периода на обучение?

Всеки гражданин на Европейския съюз може да кандидатсва за финансиране за таксата на колежа. Гражданите на ЕС, които са пребивавали на територията на UK пет последователни години преди започване на курса- могат да кандидатстват както за финансиране за таксата на обучение, така и за лично финансиране. Личното финансиране е за всяка от годините на обучение.

Сумата зависи и се определя на база семейно положение и доход на кандидатстващия.Сумата, която получава необвързан студент като лично финансиране на година е около 10 000 паунда. Когато кандидата има семейство и деца, сумата е по-висока.

Student Finance England изплаща на студента сумата за лично финансиране по лична банкова сметка, на три вноски, според старта на семестрите. Таксата на колежа се изплаща директно по сметка на колежа.Освен личното финансиране, което всеки кандидат получава, той може да се възползва от 30% намаление на транспорта, кансел таксата и други студентски привилегии.
Информация

Това заем ли е или безвъзмездна помощ?
След някои промени, които Student Finance въведе, вече почти цялата сума за лично финансиране и таска на колежа са под формата на студентски заем и малка част от парите са безвъзмездни.Изплащането на заема обаче започва едва когато студента завърши и започне да печели повече от 25000 паунда на година.

Ако дохода му е под 25000 паунда, заемът не се изплаща. Давността на заема е 30 години.Има допълнителна помощ за самотни родители, както и възможност за изплащане на част от разходите за детска градина, ако студента може да докаже,че детето му ходи в регистрирана по Ofsted градина.

Ако напуснете Обединеното кралство, вноските ви ще се определят според приходите в държавата в която живеете.
Информация

Какви са условията за кандидатстване и на какви критерии трябва да отговарят кандидатите?
Има ли възрастово ограничение?
Основно изискване на всички колежи е кандидатите да имат диплома за завършено средно образование и да владеят Английски език. Нивото на Английски трябва да е достатъчно добро, за да могат кандидатите да водят разговор, да пишат и четат.

Повечето колежи не изискват сертификат за владеене на Английски език, а сами подготвят и провеждат свои вътрешни тестове и интервюта. Някои колежи предпочитат и изискват сертификат B2.

За заем, който покрива семестриалните такси, няма ограничения във възрастта. Но за заем за издръжка, кандидатите трябва да са под 60 годишна възраст.
Информация

Ще повлияе ли BREXIT на студентското кредитиране?
Каквито и да са условията по BREXIT когато бъдат ясно обявени от Тереза Мей, всички вече записани студенти ще се възползват от заварено положение, т.е за тях BREXIT няма да се отрази негативно.

Никой на този етап не може да каже категорично какви точно ще бъдат новите правила след реалното напускане на ЕС от страна на Великобритания.През този междинен период възможността да се възползате от обучение и финансиране е абсолютно реална.
Информация

Тежестта на тези дипломи в очите на британския работодател
Дипломата за завършено образование или квалификация е необходимо условие за започване на работа. Тежестта на тези дипломи се измерва в покриване на условията на работодателите, изискващи определени квалификации за започване на работа.

Истинската тежест обаче, се определя от личностните качества на кандидатите, това какво могат да правят и какъв опит имат. Със сигурност квалификациите, които студентите получават в различните образователни институции са с различна тежест в очите на работодателите.

Определено бих препоръчал на всички да се възползват от вече изградения положителен имидж на London School of Business and Management, който от години работи в партньорство с Northampton University, както и Anglia Ruskin University.

Качеството на обучението е доказано, условията за провеждане на лекции и упражнения са едни от най-добрите в Лондон, библитеките разполагат с богат набор от литература, необходима за развитието на всеки студент.
Информация

Какъв е ангажиментът на Evolution AtoZ ltd към студентите?
Нашият ангажимент към всички кандидати започва с подготовка и изготвяне на необходимите документи за кандидатсване, попълване на application forms както към колежа, така и към Student Finance.

Съдействие изцяло при процеса на кандидатсване , както и към всички възникнали обстоятелства по време на обучението.Нашата компания е официален представител на LSBM, Anglia Ruskin University, DG College и др и поддържа тясно сътрудничество със съответните колежи през целия процес на кандидатстване и обучение.

През периода на обучение на всеки студент възникват различни казуси, които се стремим да разрешим чрез добрата си комуникация с всички звена на образователните и финансови институции.Ангажимента на Evolution AtoZ ltd към всеки един от кандидатите и вече настоящите студенти, приключва тогава когато той се дипломира.
Информация

London
Бихме искали да насочим Вашето внимание към университети, колежи и образователни институции, които предлагат високо качество на обучение и възможности за по-успешна реализация.
За повече информация относно Вашето образование в престижни колежи и университети в Англия
London Образование